Uw huis zelf verkopen of met een makelaar?

Uw huis zelf verkopen of met een makelaar?

U heeft een eigendom dat u wil op de markt zetten? Dan vraag u u zeker af: gaat u uw appartement, uw bouwgrond of uw huis met of zonder makelaar verkopen. Of zelfs rechtstreeks bij de notaris? Waarom zou jij trouwens een makelaar betalen, want waar kan hij eigenlijk van nut zijn? Om u een beter beeld te geven hebben wij voor u de voordelen en de nadelen op een rijtje gezet van uw huis zelf te verkopen.

Voordelen en nadelen van uw huis zelf te verkopen

Enkele foto’s nemen en publiceren op Immoweb of Hebbes. Zo moeilijk is de job van vastgoedmakelaar toch niet!

Het is algemeen geweten dat de eerste stap van de verkoop van een huis de belangrijkste is: de schatting. Veel verkopers doen beroep op een deskundige makelaar om die schatting te doen en zetten het dan zelf te koop.
Maar de makelaars vergeten er vaak bij te zeggen dat, om deze maximumprijs te behalen, de woning te koop dient gezet met een maximale exposure. Zonder dit is de kans groot dat uw huis voor minder van eigenaar wisselt.

Bij Savemak, als jullie makelaar, zetten wij niet alleen uw woning op een website maar organiseren wij een volledig reclamecampagne. Dit neemt tijd, investering en expertise. Dat doen wij graag, omdat het ons vak is. Sterker nog, wij geloven zo sterk in onze service dat bij ons, de schatting gratis en vrijblijvend is.

Een ander nadeel om uw huis zelf te verkopen is de juridisch en technische complexiteit hiervan. Een verkoopproces is een delicate opdracht. Een prijs bepalen en het publiceren op het internet is één zaak, de verkoop tot een goed einde brengen is nog iets anders.
Door alle juridische en technische zaken over het hoofd te zien of fout in te schatten, lopen veel verkopers het risico om nadien aangesproken te worden door de koper en met een financiële kater achter te blijven.

Waarom kiezen voor een makelaar om uw huis te verkopen?

Makelen:

(verouderd)(overgankelijk) tot stand brengen (van overeenstemming tussen partijen)

 • U bespaart tijd

  Wij regelen alles in uw plaats. Ook de bezichtiging. U moet alleen zorgen dat we binnen kunnen.

 • U vermijdt risico’s

  Wij nemen alle administratie van u over en zorgen dat alle details kloppen. Van zodra er iets fout loopt kan dit voor u grote tot catastrofale gevolgen hebben. U schakelt ons in om dit te vermijden of op zijn minst zoveel mogelijk te voorkomen. Want ja, zelfs wij hebben niet alles in de hand.

 • U geniet van een maximale exposure

  Wij adverteren uw woning niet alleen op verschillende websites maar wij publiceren ook in de lokale krantjes, hangen een heldere affiche in onze etalage, adverteren op sociale media… Kortom: wij organiseren een volledig

 • U voorkomt dat u woning te lang op de markt staatU kan van ons verwachten dat we de vinger aan de pols houden. Hoeveel interesse is er voor uw woning? Wat zijn de opmerkingen die we van kandidaten ontvangen?
  Na elke bezichtiging krijgt u van ons feedback.
 • U bent verzekerd van een professionele en persoonlijke aanpak.

 

Lees hier hoe wij uw huis verkopen in 9 stappen

En waarom niet uw huis met een notaris verkopen?

De notaris zal sowieso betrokken worden om de akte op te stellen en te verlijden. Waarom zou je dus niet kiezen om ook het verkoopproces volledig via hem te laten lopen? Wel, het kan gemakkelijker lijken, maar dat is het niet persé.

De kennis die een notaris bezit is van onschatbare waarde. Maar van een moderne makelaar mag u ook verwachten dat hij voldoende juridisch geschoold is.

Daarenboven bieden wij u een grotere flexibiliteit inzake bezichtigingen. Zo kunnen we bij Savemak Vastgoed zonder beperkingen op zoek naar kandidaat-kopers omdat we over een veel ruimere klantenkring beschikken. Zo zullen we een kandidaat- koper die zijn gading niet vindt in pand A, met veel plezier naar uw woning verwijzen.

De combinatie van het werk van uw makelaar en uw notaris is dus een ideale mix die u meer kans biedt om uw huis of eigendom zorgeloos te verkopen. Wij werken nauw samen met alle notarissen van de regio Lommel, Leopoldsburg, Balen, Hechtel-Eksel en Pelt.

En vooral: die samenwerking levert u meer op.

Wilt u meer weten over onze aanpak of onze expertise ? Bent u geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvende schatting  ? Contacteer ons.

Geen reactie's

Geef een reactie