Een dag in het leven van een makelaar… Wat doet een makelaar eigenlijk?

Een dag in het leven van een makelaar… Wat doet een makelaar eigenlijk?

Een dag in het leven van een makelaar… Een droom voor sommigen, een mysterie voor anderen. De hoge populariteit van tv-programma’s zoals “Huizenjagers” legt de interesse voor de job van vastgoedmakelaar bloot. P.S.: Wist je trouwens dat wij in 2018 reeds te zien waren in Huizenjagers? ;-).  In deze gids ontdekt u alles wat u moet weten over de taken en verantwoordelijkheden van een makelaar. Dit is handige info voor iedereen die een woning wilt verkopen, maar ook voor iedereen die een pand wilt kopen.

Definitie van een makelaar

Een makelaar is een professionele tussenpersoon die bemiddelt bij de koop, verkoop of verhuur van onroerend goed, zoals huizen, appartementen en commerciële panden. Ze spelen een essentiële rol bij het succesvol afhandelen van vastgoedtransacties. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten makelaars en hun specifieke taken:

Een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar staat aan de zijde van de koper en helpt bij het vinden en aankopen van een geschikte woning. Ze begeleiden u tijdens het gehele aankoopproces, van het zoeken naar potentiële panden tot aan de onderhandelingen en het afronden van de transactie. Ze hebben expertise in de lokale vastgoedmarkt en kunnen waardevol advies geven over prijzen, locaties en juridische aspecten.

Ontdek hier onze panden te koop in Balen: https://shorturl.at/gjoBI

Ontdek hier onze panden te koop in Lommel: https://shorturl.at/frBK2

Ontdek hier onze panden te koop in Leopoldsburg: https://shorturl.at/lzBFP

Een verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar vertegenwoordigt de verkoper en heeft als doel om het onroerend goed zo snel en gunstig mogelijk te verkopen. Ze zorgen voor professionele presentatie van de woning, stellen een effectieve marketingstrategie op en voeren onderhandelingen namens de verkoper. Een verkoopmakelaar kan waardevolle expertise bieden om de verkoopprijs te optimaliseren en een soepele transactie te garanderen.

Ontdek hier hoe onze makelaars verkoop van vastgoed aanpakken in regio’s zoals Balen, Lommel en Leopoldsburg en nog veel meer: https://www.savemakvastgoed.be/verkopen-met-savemak/

 

Een verhuurmakelaar

Verhuurmakelaars zijn gespecialiseerd in het verhuren van woningen en het vinden van geschikte huurders. Ze helpen verhuurders bij het opstellen van huurcontracten, het screenen van potentiële huurders en het afhandelen van administratieve taken. Verhuurmakelaars zorgen ervoor dat zowel verhuurders als huurders zich aan de wettelijke vereisten houden en bevorderen een succesvolle en zorgeloze huurervaring.

Ontdek de panden te huur in Lommel: https://www.savemakvastgoed.be/ons-aanbod/te-huur/

Aanvullende diensten van makelaar:

Naast deze specifieke taken kunnen makelaars ook aanvullende diensten aanbieden, zoals taxatie van onroerend goed, vastgoedadvies en begeleiding bij juridische procedures. 

Onze makelaars bij Savemak beschikken over uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt en hebben toegang tot een netwerk van professionals, zoals notarissen, hypotheekadviseurs en bouwkundig experts.

Of u nu een woning wilt kopen, verkopen of verhuren, het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren makelaar te kiezen die aansluit bij uw specifieke behoeften. Zij zullen u begeleiden en ondersteunen van begin tot eind.

Kortom, een makelaar is een professionele partner die de complexiteit van vastgoedtransacties begrijpt en uw belangen behartigt. Nog op zoek naar een partner voor uw vastgoedplannen, contacteer Savemak: https://www.savemakvastgoed.be/contacteer-ons/