Investeer in een huis klaar voor uw energietoekomst

Omdat ze dezelfde aandacht hebben voor kwalitatief en duurzaam bouwen, werken Marchetta Familiebouwers en Savemak Vastgoed samen aan de verkoop van een aantal nieuwbouwprojecten. Bij project Groene Savel in Balen, heeft Marchetta de allernieuwste technologie ingezet zodat u zo duurzaam mogelijk woont én om u de controle te geven op uw energieverbruik. U geniet nu van een uitzonderlijke actie erbovenop, als u voor 31/10/22 beslist.

Standaard zijn de woningen van de Groene Savel uitgerust met zonnepanelen, duurzame materialen en een hoogwaardige isolatie. Alle huizen van de Groene Savel zijn al BEN (Bijna-Energie-Neutraal), wat concreet betekent dat u bijna evenveel energie produceert als u verbruikt.

Maar Marchetta Familiebouwers gaat nu een stap verder en geeft een extraatje: 2 thuisbatterijen, en een hybride omvormer gekoppeld aan een innovatief energiemanagementsysteem (EMS) bij aankoop van een huis in de Groene Savel*. 

Dit systeem brengt niet alleen het elektriciteitsverbruik tot in de kleinste details in kaart, maar beschikt ook over de technologie om automatisch het verbruik bij te sturen. Altijd met het oog op een zo laag mogelijke elektriciteitsfactuur. Een echte meerwaarde in deze tijd van onvoorspelbare energiekosten.

Dit systeem zorgt ervoor dat uw investering in doorgedreven isolatie en duurzame technieken elke dag opnieuw maximaal rendeert met volgende functionaliteiten. Voor u betekent dit een enorme stap vooruit in het meester worden over uw elektriciteitsverbruik (en bijgevolg je stroomfactuur).

HOE WERKT HET EMS?

Visualiseer uw energiestromen

 

Hoeveel brengen uw zonnepanelen op? Hoeveel stroom neemt u van het net af en hoeveel zet u er terug op? Beschikt u over een thuisbatterij? Hoe zit het daar met uw stroomverkeer? Aan de hand van een handige app kan u uw elektriciteitsverbruik tot op de voet volgen. Optioneel kan u grootverbruikers toevoegen, zoals een warmtepomp of zwembadverwarming.

Stuur uw thuisbatterijen automatisch aan

 

Hier begint het EMS het verschil te maken met bestaande technologieën in de woningbouw. Als u een thuisbatterij in gebruik hebt, dan stuurt de slimme technologie achter het EMS-systeem uw batterij aan op basis van uw persoonlijke woongedrag. Op deze manier hebt u automatisch de goedkoopste stroom ter beschikking, dag en nacht.
Moet uw thuisbatterij bijvoorbeeld helemaal opgeladen zijn tegen dat u ’s avonds thuiskomt na het werk? Het EMS gaat er zelf mee aan de slag.

TIJDELIJK ACTIE

NU het EMS systeem, 2 thuisbatterijen van 4,4 kWh en een hybride omvormer GRATIS in uw huis in de Groene Savel wanneer u beslist voor 31/10/2022*.

Het voordeel is ook dat u na plaatsing kan kiezen voor de extra opties dat dit systeem biedt. U beslist zelf wanneer het tijd is om een stap verder te gaan.

Koppeling met uw elektrische laadpaal (optie)

 

Geef aan wanneer u uw elektrische wagen nodig heeft en het EMS zorgt ervoor dat de batterij van uw voertuig tijdig en voldoende opgeladen is. Slow of fast charging, deels of helemaal op zonne-energie? De software achter het energiemanagementsysteem maakt de nodige berekeningen naargelang uw voorkeuren en zet alles automatisch in werking.

Vermijd duur piekverbruik (optie)

 

Misschien wel de meest ingrijpende functionaliteit. Het capaciteitstarief is in aantocht. Vertaalt naar uw stroomfactuur, betekent dit dat u meer zal betalen wanneer u het net meer belast. Met andere woorden: in de nabije toekomst dient u hoge verbruikspieken zoveel mogelijk te vermijden. Deze pieken doen zich voornamelijk voor tijdens de typische, drukkere ochtenden voor de start van een werkdag of ’s avonds rond etenstijd.

Eén manier om zulke pieken te voorkomen, is door een optimaal evenwicht te zoeken tussen de elektriciteit die u van het net haalt en het verbruik via uw zonnepanelen en uw batterij. De thuisbatterij op de juiste momenten inschakelen – wanneer er plots heel veel verbruikers aan het draaien zijn in huis – kan op dat vlak een groot verschil maken.

De software achter het EMS kan al dat werk automatisch voor u doen: het systeem zoekt naar de meest optimale combinatie van energiestromen, zodat u een minimum aan elektriciteit van het net moet halen op deze piekmomenten én u zelf een zo laag mogelijk piekverbruik genereert.

UW HUIS IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST

De technologie rond zonnepanelen, warmtepompen, thuisbatterijen blijft in sneltempo evolueren. Dankzij het EMS hebt u de kans om stap voor stap uw stroomverbruik helemaal in handen te nemen. Is het nog niet het geschikte moment om te investeren in een elektrische wagen bijvoorbeeld? Met de standaardfuncties binnen het EMS beschikt u al over heel wat middelen om uw verbruikskosten te beperken. U bepaalt zelf wanneer het tijd is om de volgende investering te doen, het EMS is al volledig uitgerust om u te volgen in iedere stap.

Alle tools om uw energiefactuur ook binnen 20 jaar nog betaalbaar te houden.

(*) Actievoorwaarden: Marchetta behoudt zich het recht de actie op elk moment stop te zetten. De actie is geldig voor iedere ondertekende verkoopovereenkomst tot 31/10/2022. Deze verkoopovereenkomst omvat de aankoop van een nieuwbouwwoning te Heuvelduinen en Woestijnstraat te Balen (inclusief de binnenafwerking).  Het is niet mogelijk om het bedrag verbonden aan deze actie anders te investeren dan hier omschreven. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere acties. Zijn inbegrepen in deze actie: EMS systeem, 2 thuisbatterijen en een hybride omvormer.