Uw woning verkoopklaar: welke klusjes moet u zeker opknappen?

Huis verkoopklaar - Leopoldsburg Ham Hechtel

Uw woning verkoopklaar: welke klusjes moet u zeker opknappen?

Zelf uw huis verkopen betekent zeer kritisch kijken naar de woning die zolang uw thuis was. In dit artikel vindt u de zaken die u zelf best doet voor u uw huis of appartement op de immomarkt zet.

Een goede eerste indruk bij een huisbezoek

U kon het eerder al lezen: Die eerste seconden moeten een potentiële koper meteen overtuigen. Wanneer de eerste indruk niet zo positief is, zoeken mensen namelijk onbewust naar nog meer negatieve kantjes aan het pand om hun mening te versterken. En zo verliezen ze al snel hun interesse. Weg klant.

Relooking & vastgoedstyling

Uw huis klaar maken voor verkoop hoeft niet duur te zijn. Soms maakt een kleine aanpassing een groot verschil. Hou hier vooral in het achterhoofd dat al die kleine dingen in het hoofd van een potentiële koper al snel oplopen en hem, vanuit zijn oogpunt, meer ruimte geven om te onderhandelen over de prijs.

Haal de extremen weg: een likje verf

Begin met het ‘depersonaliseren’ van de woning. Smaken en kleuren verschillen namelijk. Een roze muur met een groene deur is voor de meesten onder ons wat extreem, dus durf ook hier kritisch te zijn en werk met neutrale kleuren.

vastgoedstyling - Savemak Lommel, Hechtel, Ham

Wat achterstallige liefde voor je woning: klusjestijd!

Werk alle kleine zaken bij.
Pak die verouderde kitvoeg van je bad aan, zet die deurklink vast, monteer dat afdekplaatje en plaats eindelijk die plinten.
Niet elke kandidaat koper is handig. Veel mensen zien liever een ‘intrekkensklaar’ huis, zonder die kleine klusjes.

Huis verkopen - Leopoldsburg Ham Hechtel Lommel - Savemak

Geen tijd? Focus op de badkamer en de keuken

Geen tijd, budget of zin om die kleine klusjes aan te pakken? Zorg op zijn minst dat de keuken en de badkamer picobello in orde zijn. Dit zijn namelijk de kamers waar potentiële kopers het meeste belang aan hechten. Kosten kunnen immers flink oplopen in deze functionele ruimtes. Ook deze tip zorgt ervoor dat u heel wat prijscorrecties kunt vermijden.

Licht!

Onderschat de impact van licht niet. U hoeft uiteraard geen nieuwe designarmaturen te kopen, maar een moderne, heldere lamp of gezellige sfeerverlichting zorgt er al snel voor dat iemand zich thuis voelt. Zelfs wanneer het bezoek plaatsvindt op een regenachtige dag.

Er komt inderdaad heel wat bij kijken wanneer u uw huis of appartement klaar wilt maken om te verkopen. Wellicht bent u zelf ook midden in het koopproces of bent u al aan het verhuizen en heeft u al genoeg aan uw hoofd, zonder bezig te zijn met alle details van een verkoop.

Via deze link ziet u de 9 stappen die wij volgen om uw woning te verkopen. Van bij het begin denken we met u mee en nemen we een hoop administratie en praktische zorgen uit uw handen. Zo kan u met een gerust hart focussen op uw nieuwe avontuur.