Uw woning verkoopklaar: tips van een vastgoedexpert voor een goede eerste indruk

Woning zelf klaarmaken voor verkoop - Savemak Vastgoed Lommel Hechtel Balen

Uw woning verkoopklaar: tips van een vastgoedexpert voor een goede eerste indruk

Een eerste indruk begint al aan de voordeur

Onkruid voor de gevel, afbladderende verf aan de raamkozijnen, een brievenbus die ieder moment kan instorten of een barst in het raampje van de voordeur. Niet bepaald uitnodigend.

Er zijn een heel aantal kleine ingrepen die de buitenkant van uw woning er meteen een stuk warmer en gezelliger uit laten zien.

Planten

Afhankelijk van de periode van het jaar, kan u ervoor kiezen om wat bloemen of planten te plaatsen in de voortuin of op de vensterbank van uw gevel. Fleurige bloemen in de zomer (probeer u wel te beperken tot 1 of 2 verschillende kleuren) of een winterharde, groene plant in het najaar zorgen voor leven en geven een uitnodigende indruk.

Licht

Houd er rekening mee dat een potentiële koper voor het bezoek vaak ook al eens een kijkje komt nemen. Zorg er dus voor dat uw woning er aan de buitenkant altijd netjes bij ligt. Verlichting die de sterke kanten van de gevel benadrukt of de voordeur verlicht kan hier een groot pluspunt vormen. Zo ziet uw woning er ook ’s avonds nog uitnodigend uit.

Woning verkoopklaar - Savemak Vastgoed - Balen Hechtel Lommel

Welkom thuis: de inkomhal

Een plek die we vaak zelf niet meer bewust zien, is de inkomhal. Bekijk deze dus zeer kritisch, want dit is de allereerste blik die potentiële kopers in uw huis werpen.

Investeer in een nieuwe deurmat, hang maximum 3 jassen aan de kapstok en haal zoveel mogelijk overbodige spulletjes weg. Dit zal zorgen voor een ruime, frisse eerste blik.

Een gezellig interieur, maar niet té gezellig

Mensen komen binnen in een woning en zien deze onbewust als hun potentiële woning.

Woning zelf klaarmaken voor verkoop - Savemak Vastgoed Lommel Hechtel Balen

Probeer persoonlijke spullen zoals (te) veel familiefoto’s, speelgoed van de kids of de mand van Bobby te vermijden. Te veel persoonlijke items, maakt het moeilijk voor een potentiële koper om een goed beeld te vormen. Lees zeker ook ons artikel over welke klusjes u absoluut moet opknappen, voor u uw huis op de markt zet.

Opgeruimd staat netjes

Het spreekt voor zich dat u opruimt voor een bezoek. Natuurlijk weet iedereen dat er vast ergens een volle wasmand staat, maar ook dat zien potentiële kopers liever niet in het midden van de woonkamer.

Denk ook de geur wanneer iemand uw huis bezoekt.
Zeker wanneer u huisdieren heeft kan dit een onmiddellijke afknapper zijn. De tijd van verse koekjes en koffie geur is nu wel voorbij, maar een fris en niet overheersend huisparfum, draagt alleen maar bij aan die goede eerste indruk.

Of het nu online is of tijdens een bezoek, de eerste indruk is cruciaal.
Wanneer u beslist om uw woning samen met Savemak te verkopen denken we met u mee. Van de eerste stap tot aan het ondertekenen van de akte en alles daartussen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over onze werkwijze.